Maksa webhotellin lasku kätevästi omassa verkkopankissasi

Pääsääntöisesti lähetämme laskut sähköpostilla. Tulostamme laskuun myös virtuaaliviivakoodin. Kopioi viivakoodi pankkiohjelman viivakoodi-kenttään. Alla näet ne verkkopankit, joissa voit maksaa sähköpostilaskusi käyttäen virtuaaliviivakoodia. Voit maksaa myös syöttämällä laskun tiedot verkkopankkisi maksulomakkeelle käsin. Pääset maksamaan sähköpostilaskusi verkkopankissasi klikkaamalla oman pankkisi linkkiä.

Virtuaaliviivakoodi ja sen käyttö

Virtuaaliviivakoodilla tarkoitetaan pankkiviivakoodin numerollista versiota. Se toimii samalla tavoin kuin esimerkiksi kaupan punnitusmekanismin viivakoodit, jotka helpottavat kaupan kassan toimintaa. Virtuaaliviivakoodi sisältää maksun saajan tilinumeron, laskun summan ja oikean viitenumeron. Näin se helpottaa laskujen maksamista, eikä sinun tarvitse syötää tietoja käsin.

Pikaohje virtuaaliviivakoodin käyttöön:

  • Maalaa virtuaaliviivakoodi tuplaklikkaamalla hiiren vasemmalla näppäimellä virtuaaliviivakoodia tai pidä hiiren vasemmanpuoleista näppäintä alhaalla ja vedä kursori virtuaaliviivakoodin yli.
  • Kopioi virtuaaliviivakoodi painamalla näppäimistöstä Ctrl+C tai klikkaa hiiren oikeaa näppäintä ja valitse Edit > Copy.
  • Kirjaudu verkkopankkiisi ja valitse laskun maksutoiminto.
  • Valitse laskua maksettaessa “Viivakoodilla maksaminen” tai “Lue viivakoodi” tai vastaava toiminto ja vie kursori tyhjään viivakoodikenttään.
  • Liitä virtuaaliviivakoodi kenttään painamalla näppäimistöstä Ctrl+V tai klikkaa hiiren oikeaa näppäintä ja valitse Edit > Paste (paina tarvittaessa Enter), jolloin maksulomakkeen tiedot täyttyvät automaattisesti.
  • Virtuaaliviivakoodi on esimerkiksi 410502206200120080003211600000000000000000134743160307
  • Huom! Joissain verkkopankeissa maksun saaja pitää vielä täyttää maksulomakkeelle erikseen. Maksun saajaksi kirjoitetaan tällöin Pionnet Oy.