MAC Mail Asetukset

mac-1 Postiohjelmiston asennus iOS laitteeseen on varsin suoraviivaista. Tällaisia ovat mm. Mac tietokoneet, iPhone ja iPad.

Viereisiä kuvia voi klikata suuremmiksi.

Klikkaa kohdasta “Settings” / “Asetukset”

Valitse “Lisää Postitili”.

StepEmail Klikkaa “Add Account” / “Lisää Sähköposti”.

Valitse Postityypiksi “Muu”

Klikkaa taas “Add Account” / “Lisää Sähköposti”

mac-mail-asetus Lisää omat postitunnuksesi eli käyttäjätunnus ja salasana.

Korvaa siis “new.user@webhotelli.com” omalla sähköpostiosoitteella.

Sähköpostin verkkotunnusosaa eli kuvassa “webhotelli.com” kutsutaan seuraavassa nimellä domain.

Lisäämme kaikille asiakkaillemme avustavia alidomaineja koska postiohjelmat ehdottavat niitä. Tällaisia ovat mm. imap.domain, smtp.domain, mail.domain ja webmail.domain.

Täytä tarvittavat tili- ja palvelintiedot.

Klikkaa “Continue” / “Jatka”

IMAP4 soveltuu parhaiten mobiililaitteille. Siinä viestit pidetään postipalvelimella ja laite on vain liittymä posteille.

cannot-verify-1 Varmenteemme on allekirjoitettu “mail6.pionnet.fi“-palvelimelle joten sitäkin voi käyttää postipalvelimen nimenä.

Postin lukemiseen pitää yhteyden olla salattu. Webhotellimme postipalvelu hyväksyy standardit SSL/TLS (993)sekä STARTTLS (143) salaukset.

Vaihtoehtoja on useita ja kannattaa valita sellainen missä hyväksytään kaikki sertifikaatit. Tällöin ei tule turhia virheilmoituksia vaikka käytettäisiin omaa imap.-etuliitteellä olevaa domainia.

Postin lähettämiseen pitää yhteyden olla salattu. Webhotellimme postipalvelu hyväksyy standardit SSL/TLS (465) sekä STARTTLS (587) salaukset.

Klikkaa “Conontinue” eli “Vahvista”

Advanced Tili on valmis.

Lisäksi mm. roskaposti ja synkronointiasetuksia voi muuttaa. Samoin esim kansioiden nimiä voi muokata.

Postiohjelma on nyt asennettu ja laite on valmiina käyttöön. Postiohjelma Android-laitteessa toimii saumattomasti yhteen esim. Pöytäkoneen postiohjelman kanssa.

Kaikki saapuneet, Lähetetyt, Luonnokset, Poistetut ym kansiot näkyvät myös muissa laitteissa ja sen lisäksi webmailissa osoitteessa http://webmail.domain.

Muutamat laitteet lisäävät omia nimiä tietyille kansioille ja niinpä esimerkiksi “Sent”-kansio voi toisella laitteella olla “Lähetetyt” ja toisella “Sent Items”.

Postiserverimme ohjelmisto pystyy käyttämään aliaksia kansionimissä. Aliaspalvelu kansionimille pitää pyytää asiakaspalvelustamme.

Oikein asennettuna postiohjelmat toimivat samanaikaisesti useilla laitteilla. Useilla ohjelmilla viive muutoksiin on vain muutamia sekunteja.

Lomavastaajan, poissaoloviestin ja salasanan voit muokata tästä:
Email Settings / Sähköpostin Asetukset

Yrityksen pääkäyttäjä voi lisätä tai poistaa postitilejä tästä:
Control Panel / Sähköpostien Hallintapaneeli