Tarjoamme luotettavat palvelut

Webhotelli on jaettua palvelintilaa, eli samalla palvelimella on useita asiakkaita verkkosivustojensa ja sähköpostipalveluidensa kera. Tyypillisesti webhotellin tarvitsee yritys, yhdistys tai yksityishenkilö, joka tilaa verkkotunnuksen (esim. FI/COM/NET-päätteinen), avaa verkkotunnukselleen verkkosivuston sekä sähköpostit @verkkotunnus.fi päätteellä. Jaetun kapasiteetin lisäksi markkinoilla on tarjolla myös muita vaihtoehtoja, kuten virtuaalipalvelin (Virtual Private Server, VPS), jossa ostetaan dedikoitua suorituskykyä omaan käyttöön. Virtuaalipalvelimen suorituskykyä ostetaan usein prosessoriydin- ja keskusmuistimääräisesti. Moni palveluntarjoaja on paketoinut erilaisia vaihtoehtoja tarjolle, joista moni löytää oman tarpeensa mukaan oikean paketin. Meillä täällä webhotellissa ei ole rajattu asiakkaan saamaa kuukausittaista kaistaa eikä satunnoisista kuormituspiikeistä jumiuteta palvelua.

Kannattaakin tarkistaa, että perusasiat sisältyvät pakettiin, eikä edullisen hinnan taustalla ole lisäpalveluiksi piilotetut lisähinnat.

Webhotellin valinnassa ”edulliselta näyttävä” ei välttämättä ole halvin eikä kallein ole paras. Mihin siis pitää kiinnittää huomiota ja miten webhotelli-palvelut eroavat toisistaan? 

Alla on muutamia tärkeimpiä kohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Levytilan tarveLevytilan tarve määräytyy verkkosivuston ja sähköpostilaatikoiden tarpeella. Mikäli verkkotunnukselle avataan sähköposti johonkin pilvipalveluun, kuten Googlen G Suite tai Microsoftin Office 365, ei webhotelliin tarvitse levytilaa varata sähköpostilaatikoiden käyttöön. On kuitenkin hyvä tietää, että pilvipalvelutarjoajilla sähköpostien data sijaitsee Suomen rajojen ulkopuolella. Mikäli haluat, että sähköpostisi pysyvät Suomen sisällä, avaa sähköpostisi webhotellitarjoajalle. Sähköpostilaatikoille kannattaa vähintään varata 1-4 GB/sähköpostilaatikko tilaa. Mikäli sähköpostiviestit ladataan sähköpostiohjelmaan talteen palvelimelta, eli niitä ei tarvitse säilyttää palvelimella pitkään, pienempikin tila riittää tällöin. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa.Myös postilaatikot ovat Suomessa!

Levytilan tarpeeseen kannattaa huomioida myös sivuston varmuuskopioinnin tarve, jolloin tilaa tarvitaan helposti vähintään tuplasti verkkosivun koon mukaan laskettuna.Mikäli sähköpostipalvelut sijoitetaan webhotellin ulkopuoliseen pilvipalveluun, ei levytilaa tarvitse varata sähköpostilaatikoille.

Tietokannan tarve: Mikäli webhotelliin asennetaan WordPress-sivusto, eli julkaisuhallintajärjestelmä, tarvitaan webhotellista vähintään yksi MySQL-tietokanta. Mikäli samaan webhotelliin kytketään useampi verkkotunnus (domain), ja toiselle tai useammalle verkkotunnukselle halutaan omat verkkosivustot, kannattaa tietokantojen määrä ja hinta tarkistaa. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa.

Datan sijainti: Hyvä nyrkkisääntö on, että suomalaisen yrityksen kannattaa sijoittaa maantieteellisesti verkkosivustonsa Suomeen. Tämän ansiosta viive palvelimelle on mahdollisimman pieni eli sivut latautuvat sen takia nopeammin. Lisäksi EU:n tietosuoja-asetus GDPR:n myötä on järkevää, että tiedot sijaitsevat vähintäänkin EU:n sisällä. Tämä ei tosin ole takuu sille, että sivusto toimii nopeasti, eli lue vielä eteenpäin, mitkä muut vaikuttavat asiaan. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa.

Nopeus ja hinta: Webhotellit ovat jaettua palvelintilaa. Samalla palvelimella on muitakin asiakkaita jotka kuormittavat palvelinta. Moni webhotellitarjoaja määrittelee tämän takia käyttäjäkohtaisesti erilaisia käyttörajoja, kuten palvelimen levyn luku-/kirjoitusnopeudelle ja yhtäaikaisten palvelinprosessien määrälle. Tämän ansiosta webhotelli jaksaa pyörittää useampaa asiakasta ongelmitta. Tähän perustuu webhotellipalvelun edullisuus. Koska webhotellia rajoitetaan ohjelmallisesti, syntyy mahdollisesti tilanteita, jolloin suositulle verkkosivustolle saman minuutin sisällä tulee satoja kävijöitä. Kaikille kapasiteetti ei riitä, jolloin sivusto ei toimi ja lataudu kaikille kävijöille. Tällainen tilanne voi syntyä kun yritys pääsee mm. Iltasanomien lööppeihin. Tilanteeseen kannattaa varautua ennakkoon. Hyvä ja joustava webhotellitarjoaja pystyy tarjoamaan kapasiteettia joustavasti, mutta aivan kaikilta se ei onnistu. Tarkista siis palveluntarjoajaltasi ennen mediamyllyä, että webhotellisi ja verkkosivustosi kestää kävijäpiikin. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa.

Webhotelli saattaa olla väärä paikka säästää kuluissa, jos verkkosivuston nopea toimivuus on liiketoiminnalle tärkeä toiminto. Erityisesti verkkokauppiaiden kannattaa kiinnittää tähän huomiota. Markkinoilla on useita palveluntarjoajia, jotka ovat ylibuukanneet palvelimensa.Allekirjoittanut on kokeillut useita webhotellitarjoajia ja pahimmat palveluntarjoajat ovat ylibuukanneet palvelunsa täysin. Lisäksi pahimmat tapaukset ovat laiminlyöneet palvelimensa tietoturvan. Eräässä tapauksessa WordPress-sivustolleni tuli haittakoodia ja tunkeutujia palveluntarjoajan hallintatyökalun päivittämättömyyden takia. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa. Palvelimet pidetään tietoturvallisina ja ajan tasalla.

Kannattaa aina suhtautua varauksella, jos löydät webhotellin, joka kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Tällaisia epäilyksiä herättäviä tunnusmerkkejä ovat:Todella edullinen hinta nähden ominaisuuksiin (kuten levytila, tietokantojen määrä..). Webhotellipalvelimet sijaitsevat ulkomailla mutta palveluntarjoaja ei kerro sivustollaan missä päin maailmaa ne sijaitsevat ja kenen runkoverkossa. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa. Palvelimet pidetään tietoturvallisina ja ajan tasalla. Kylkeydymme suoraan valtakunnan runkoreitittimiin. Tarjoamme ipv4 ja ipv6 numerosarjoista ip-numeroita tarpeen mukaan.

Vanhentuneet ohjelmistot: tätä ei aina pintapuolisesti näe, mutta vuonna 2019 kannattaa varmistaa, että webhotellilla on tuki mm. PHP 7.0/7.1/7.2/7.3 versioihin. Vanhentuneet tai rajoitetut ohjelmistot voivat aiheuttaa myös ongelmia niillä ajettavilla palveluilla, kuten WordPress-sivustolla ja sen lisäosilla. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa. Palvelimet pidetään tietoturvallisina ja ajan tasalla. Myös tekemiimme weorpress sivustoihin asiakkaamme saa kaikki oikeudet.

Saat täältä SSL-sertifikaatn veloituksetta esim. Let’s Encrypt. Tarjoamme myös maksullisia tietoturvallisia sertifikaatteja jotka kelpaavet vaikka pankkeihin ja maksuliikenteeseen.
 

WordPress-sivustoille optimoidut ratkaisut: WordPress on maailman suosituin julkaisuhallintajärjestelmä. Moni valitseekin WordPressin sen suosion ja yleisyyden takia. Perinteiset webhotellit ovat ihan hyvä vaihtoehto WordPress-sivustoille, mutta viimeisen vuoden aikana markkinoille on tullut erilaisia WordPress-alustoille optimoituja webhotelli-ratkaisuja jotka nopeuttavat WordPress-sivustojen toimintaa merkittävästi. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa. Webhotelli tarjoaa erilaisia nimenomaan WordPressille optimoituja ratkaisuja ilman lisähintaa.

Cache:  WordPress-alusta laajenee koko ajan ja myös lisäosat tulevat isommiksi. Palvelimillamme on nopea cachepuskurointi jolla hitaaksikin tehty sivusto  latautuu nopeasti. Cache voi olla palvelimen tasolla tai itse WordPress askustalla lisäosana. Pahimmillaan hidas tai kokonaan toimimaton sivusto ja sähköpostipalvelu on liiketoimintariski yritykselle. Toisella puolella maailmaa toimiva palvelin ei välttämättä ole nopein ratkaisu ja väärä paikka säästää, eli tässä kohtaa on hyvä suosia suomalaista. Webhotelli.com / Pionnet Oy omistaa itse palvelinfarminsa joka sijaitsee Suomessa. Webhotelli tarjoaa erilaisia nimenomaan WordPressille optimoituja ratkaisuja ilman lisähintaa. Meillä sähköposti suodatetaan roskista melko tehokkaasti.

Palvelinfarmimme automatiikka hälyyttää kaikista ongelmista ha ne ratkaistaan usein jo ennen kuin kukaan käyttäjä huomaa mitään muutoksia palvelun tasoissa.

 

Pyydä meiltä tarjous!